MESÉLNEK A FÁK


IRODALMI PÁLYÁZAT HAZAI ÉS HATÁRON TÚLI DIÁKOKNAK

A pályázat a 2020. évi Erdők Hete, Fenntarthatósági Témahét és A Világ Legnagyobb Tanórája keretében kerül meghirdetésre. A pályázat célja a diákok szemléletformálása fákhoz kapcsolódó irodalmi alkotások készítésével.

A pályaműveket 3 korosztályi kategóriában lehet benyújtani:

  • 1-4. évfolyam
  • 5-8. évfolyam
  • 9-12. évfolyam

A pályázat kezdete:

2020. szeptember 30. (Erdők Hete)

A pályázat leadási határideje:

2020. november 30.

A pályázat célja, hogy tudatosítsa a diákok körében az erdő fáinak a klímavédelemben és a mindennapokban betöltött fontos szerepét. A pályázat a diákok erdőhöz és az erdő fáihoz kötődő viszonyát, irodalmi alkotásokon keresztül kívánja felmérni. A diákoknak az általuk választott erdei fa helyébe kell beleképzelni magukat és arról verset vagy más, szabadon választott prózai művet (pl. mesét, novellát) alkotni. A pályaműhöz bármilyen technikával készült illusztráció (pl. rajz, festmény, fotó) is csatolható.

PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSE

Budapesten, 19 megyében és a határon túl mindhárom korosztálynál a legjobb pályamunkákat elkészítő diákokat (összesen 63 diákot) díjazzuk, egyenként 15 000 Ft-os ajándékcsomaggal. Az Országos Erdészeti Egyesület korosztályonként az első 3 helyezett pályázót ökoturisztikai élménnyel díjazza (belépő, szállás), és minden nyertes diákot társasjátékkal ajándékoz meg.

A pályázat részletei a kiírásban és a szabályzatban olvashatók.

Köszönjük, hogy rész vettek a Fenntarthatósági Témahét pályázatán.

A pályázat beküldési határideje lejárt. A díjazottakat írásban értesítjük az eredményekről.