Ismertető

A FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT STRUKTÚRÁJA

A FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT CÉLJA

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Köszönjük, hogy a Fenntarthatósági Témahét tanóráinak megtartásával Ön is hozzájárul a diákok ismereteinek bővítéséhez! Bízunk benne, hogy közös erőfeszítéseink eredményeként a fiatalabb generációk tagjai hiánypótló, hasznos tudással gazdagodnak.

KISFILMEK A TÉMAHÉTRŐL

Interjú határon túli magyar pedagógusokkal a fenntarthatóságról 2020. február 2.

Matolcsy Miklós (PontVelem) előadása a 2019. évi programról.

Interjú Matolcsy Miklóssal, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával és egyben a Témahét szervezőjével.

A FENNTARTHATÓSÁG PEDAGÓGIÁJA

“A fenntarthatóságra való felkészítés egész életen át tartó tanulási és szocializációs folyamat, amely tájékozott és tevékeny állampolgárokat nevel, akik kreatív, problémamegoldó gondolkodásmóddal rendelkeznek, eligazodnak a természet-és környezet, a társadalom, a jog és a gazdaság terén, és etikusan felelős elkötelezettséget vállalnak egyéni vagy közös döntéseikért, tetteikért. Ezek az intézkedések biztosítják az egészséges környezetet és a hatékony gazdaságot a jövő számára.”

Czippán Katalin – Havas Péter – Victor András