

ZÖLD SÉFEK, ZÖLD KALANDOK — ÉTELMENTŐ-RECEPTÍRÓ PÁLYÁZAT 2025.
A pályázat célja a diákok szemléletformálása, a tudatos élelmiszer-fogyasztási szokások kialakítása-elmélyítése és az élelmiszer-pazarlás elleni cselekvés ösztönzése. A pályázat célja, továbbá, hogy a diákok felmérjék családjuk élelmiszer-fogyasztási szokásait. A diákok az otthon aktuálisan fellelhető nyersanyagok és készételek (ételmaradékok) felhasználásával – a lejárati dátumok, illetve a készétel elkészítési idő-pontját szem előtt tartva –, olyan új ételt készítsenek el, amellyel megakadályozzák az élelmiszerek kidobását, az élelmiszer-pazarlást. A pályamunkának az elkészített étel receptjét, valamint az el-készítés főbb fázisait bemutató maximum 5 fotót vagy egy maximum 3 percesre vágott videót kell magában foglalnia. Minden diák egyénileg pályázhat.
A pályaműveket 3 korosztályi kategóriában lehet benyújtani:
- 1-4. évfolyam
- 5-8. évfolyam
- 9-12. évfolyam
A pályázat műfaji kategóriái mindhárom korosztályban:
- receptszöveg és hozzá tartozó képi dokumentáció (maximum 5 képes fotósorozat vagy maximum 3 perces videó).
A pályázat beküldési határideje: 2025. május 12., hétfő 24:00 óra.
További részletek a szabályzatban és a pályázati kiírásban olvashatók.