ZÖLD SÉFEK, ZÖLD KALANDOK — ÉTELMENTŐ-RECEPTÍRÓ PÁLYÁZAT 2025.

ZÖLD SÉFEK, ZÖLD KALANDOK — ÉTELMENTŐ-RECEPTÍRÓ PÁLYÁZAT 2025.

A pályázat célja a diákok szemléletformálása, a tudatos élelmiszer-fogyasztási szokások kialakítása-elmélyítése és az élelmiszer-pazarlás elleni cselekvés ösztönzése. A pályázat célja, továbbá, hogy a diákok felmérjék családjuk élelmiszer-fogyasztási szokásait. A diákok az otthon aktuálisan fellelhető nyersanyagok és készételek (ételmaradékok) felhasználásával – a lejárati dátumok, illetve a készétel elkészítési idő-pontját szem előtt tartva –, olyan új ételt készítsenek el, amellyel megakadályozzák az élelmiszerek kidobását, az élelmiszer-pazarlást. A pályamunkának az elkészített étel receptjét, valamint az el-készítés főbb fázisait bemutató maximum 5 fotót vagy egy maximum 3 percesre vágott videót kell magában foglalnia. Minden diák egyénileg pályázhat.

A pályaműveket 3 korosztályi kategóriában lehet benyújtani:

  • 1-4. évfolyam
  • 5-8. évfolyam
  • 9-12. évfolyam

A pályázat műfaji kategóriái mindhárom korosztályban:

  • receptszöveg és hozzá tartozó képi dokumentáció (maximum 5 képes fotósorozat vagy maximum 3 perces videó).

A pályázat beküldési határideje: 2025. május 12., hétfő 24:00 óra.

További részletek a szabályzatban és a pályázati kiírásban olvashatók.

PÁLYÁZATI ADATLAP

A pályázó diák adatai
Név
Évfolyam
Az iskola adatai
Az iskola neve
Az iskola e-mail címe
Az iskola telefonszáma
Az iskola postacíme
Ország
Vármegye/közigazgatási egység
Irányítószám
Település
Utca
Házszám
A felkészítő tanár adatai
Név
E-mail cím
E-mail cím megerősítő kód
Kérjük, adja meg a négyjegyű megerősító kódot, vagy kattintson az e-mailben található linkre!MEHET
Mobiltelefonszám
A pályamű adatai
A pályamű címe
A pályamű feltöltése
Csatolmány (Egy fájl mérete legfeljebb 10MB lehet. A fájlok összesített mérete 15MB-ot ne haladja meg.)
Nincs fájl megadva.
Fájl feltöltése...
mégsem