Iskolai pályázatok

A MI6 Nkft. a hazai víziközmű cégek támogatásával ingyenes pályázatot hirdet a következő kategóriákban:

  1. 1. A víz nekünk - rajzpályázat 1-12. osztályoknak
  2. 2. A víz arcai - fotó pályázat 1-12. osztályoknak
  3. 3. Iskolai Víz Akcióterv (IVA) 1-12. osztályoknak
  4. 4. Vízi egypercesek 1-12. osztályoknak

Pályázók köre: alsós, felsős és középiskolás osztályok

Pályázat: Víz vonatkozású, fenntarthatósági témájú, az osztállyal közösen készített rajz, fotó/fotósorozat/fotókollázs, akcióterv, illetve novella.

A pályázat témája a víz és a fenntarthatóság. Lehetséges (de nem kötelező) altémák: csapvíz használat, csatorna használat, esővíz hasznosítás, tudatos öntözés, vízi előhelyek, akiknek a tiszta vizet köszönhetjük. A pályázat szólhat egy témáról, de megjeleníthet egy folyamatot, egy történetet vagy egy előtte-utána, vagy múlt-jövő állapotot.

Benyújtás: folyamatos, 2020. június 30-ig a www.mi6.hu/verseny oldalon

„Fedezd fel az örökséged! – Mi fán terem az erdő?” erdőismereti vetélkedő

Mi fán terem az erdő? címmel indul a 4. Fedezd fel az örökséged! erdőismereti vetélkedő, amire 3 fős középiskolás csapatok jelentkezését várja az Országos Erdészeti Egyesület. Az idei téma azt járja körbe, hogy mi mindent adnak nekünk az erdők, és milyen hatással vannak ránk. A vetélkedő segíti a fiatalokat abban, hogy felelős szemléletet tanulva, játékos módon ismerkedjenek meg az erdők sokszínűségével, és a tudás mellett értékes nyereményekkel is gazdagodjanak!

Jelentkezési felhívás és további információ: http://vetelkedo.oee.hu/
Jelentkezési határidő: 2020. február 28.

Fenntarthatóság a mindannapokban

A Visegrád Plusz projekt célja, hogy gyakorlati, és a mindennapokban használható fenntarthatósági módszereket adjon diákok és felnőttek számára. A projekthez tartozó kézikönyv, amelynek megírásában a Magosfa Alapítvány szakemberei is részt vettek, innen letölthető:

A kézikönyvben található 2 modul alapján készült óravázlatok: