Partnerszervezetek programjai

Hol vagy, Kajla?

A 2024. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét egyik kiemelt témája a szabadidő fenntartható eltöltése. A Kajla segít, hogy minden gyerek, család és osztály izgalmasan és hasznosan tölthesse szabadidejét, miközben a kicsik játszva tanulnak Magyarországról, épített és természeti kincseinkről és a természetjárásról.

A Fenntarthatósági Témahét keretében a Témahétre regisztrált iskolák osztályai Kajla körökre látogathatnak, hogy felejthetetlen osztálykiránduláson vegyenek részt.

Ha egy tanár valamelyik Kajla körre vinné osztályát kirándulni, ezen a linken egy űrlap kitöltésével igényelhet hozzá minden diákja számára:

  • Kajla kör kiadványokat
  • Kajla karikákat
  • egy darab zöld Kajla pecsétet

A kiadványokban megtalálható az összes Kajla kör, amelyek egytől egyig, a gyerekek számára izgalmas kiránduló körtúrák. A karikákat minden diák emlékként kaphatja, hogy sokáig megmaradjon a kirándulás élménye.

A tanárok a kirándulás végén mindenkinek nyomhatnak egy különleges, zöld Kajla pecsétet akár a Kajla útlevelekbe, akár bármelyik Kajla kiadványba.

Kirándulásra fel, a Kajla körök várnak rátok!

Országos Erdészeti Egyesület
— Erdei Vándortábor Program

Az Erdei vándortáborokba megnyílt a jelentkezés mind a csoportos, mind az egyéni érdeklődők számára is! A Vándortábor Program célja a természetjárás és a sport, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és környezettudatos életmód megismertetése, népszerűsítése a felső tagozatos és középiskolás fiatalok körében. Kiemelt cél továbbá a vándortáborokat szervező pedagógusok ösztönzése, segítése, továbbképzés szervezése számukra, valamint a nyári táboroztatási időszakban végzett nevelő munka anyagi elismerése.

Az erdei vándortáborok gyalog teljesíthető, egyhetes táborok. A csoportok 7 nap alatt 50-90 kilométert tesznek meg, és jellemzően kétnaponta váltanak táborhelyet. A Vándortábor Program gyalogosan, vízen, kerékpáron vagy zarándoklat kereten belül bejárható útvonalakat kínál, amelyek teljesítése során a diákok megismerkednek az adott térség természeti és kulturális értékeivel, és életre szóló közösségi élményben lehet részük.

A Vándortábor Program részletei és a regisztrációs link a www.vandortabor.hu oldalon érhető el.