FENNTARTHATÓ DIVAT PROGRAM 2021.

Fenntartható Divat Program 2021.

A divatipar kapcsán elengedhetetlen foglalkoznunk a fenntarthatóság kérdéskörével. Míg más területeken egyre elterjedtebbek a környezetet védő és kímélő tudatos és fenntartható megoldások, addig azt láthatjuk, hogy a divat és a ruhavásárlás terén ezek a megoldások közel sem annyira népszerűek, annak ellenére, hogy egy olyan iparágról beszélünk, amely meglehetősen nagy mértékben hozzájárul a társadalmi és környezeti problémák kialakulásához és fennmaradásához is. A fiatalok ruhaválasztása kifejezetten alkalmas az önkifejezésre, így kiemelten fontos, hogy ezen a területen is tudatosságra neveljük őket.

A fenntartható divat témával kapcsolatos szakmai háttéranyag összefoglalót nyújt az alapfogalmakról, a körkörös ruhaipar elvéről, a textilipar negatív hatásairól és a lehetséges megoldásokról. A diákok számára inspirációs ötletek is elérhetők, ha saját maguk szeretnének fenntartható módon átalakítani pár ruhadarabot.

Slow Fashion – Fast Fashion workshop

A divatmenedzser hallgatók workshopja bemutatja a „fast fashion” és a „slow fashion” bírósági tárgyalóteremi összecsapását. A szerepjáték során a diákok szavazhatnak, illetve ők is eljátszhatják, tovább gondolhatják azt osztálytermi keretek között.

VIDEÓ MEGTEKINTÉSE

A program a Fenntartható divatmárka menedzsment program (Budapesti Metropolitan Egyetem) szakmai támogatásával valósult meg.