Légkör

Alsó Tagozat — Tematizált Oktatócsomag

Óratervek és Mintaprojektek

A mintaprojektek alapján a fenntarthatóság pedagógiájában jártasabb pedagógusok saját maguk is kidolgozhatják a Témahéthez kapcsolódó heti projekttervüket.Az összes óratervet és a keresőt megtekintheti ezen az oldalon.
 • Légkör · projektterv

  Legyél te is a lepkék védelmezője!

  A mintaprojekt a globális környezeti problémák közül a biodiverzitás (biológiai sokféleség) csökkenésével foglalkozik. Megismerkedhetnek a gyerekek az év beporzóival, a lepkékkel. A projekt végén a tanulók a lepkék védelmezőivé válnak.

 • Légkör · óravázlat

  Tiszta levegőt! – Légszennyezésről kisebbeknek

  Az órák során a tanulók megismerkednek a szabadtéri és a beltéri légszennyező tevékenységekkel és tényezőkkel. Szembe-sülnek a légszennyezés egészségre káros következményeivel. Megtudják, mit tehetünk mi a légszennyezés csökkentése érdekében. Megismerik a helyes szellőztetés technikáját, majd kreatív vagy kutató tevékenységek során alkalmazzák a megszerzett tudást, vagy bővítik ismereteiket személyre szabottan.

Applikációk

Az alkalmazásokat az oktatási céloknak és a diákok érdeklődési körének megfelelően, gondosan válogattuk össze.
 • Madárhatározó

  Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött határozó azoknak készült, akik kezdő madarászként egy állandóan kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen madarat láttak a kertben, a parkban, az etetőn, az itatón. Magyarország első mobiltelefonos madárhatározó alkalmazása

 • ZöldforGO

  A ZöldForGO applikáció egy játékos tudásszerzést célzó alkalmazás. Információk a fenntarthatóságról, tanulást segítő játékok, és egy a Zöldforgó Élménynap programot támogató tudásszerzést célzó kvízjáték.

 • Fa Book

  Az applikáció célja, hogy a parkokban sétálók, a hazai erdőkben kirándulók ne csupán ismeretlen fák között töltsék el idejüket. A felhasználók a Fa Book segítségével megismerhetik a környezetünket, így egy erdei séta alkalmával régi ismerősökként üdvözölhetik erdeink fáit, akiknek nem csupán nevük, hanem koruk, hasznuk és akár több ezer esztendőt átívelő küldetésük is van.

 • Öko Napló

  Környezetvédelmi témájú alkalmazás, mely segít a gondolkodást tudatosabbá tenni. Az app napi pár perces használatával a felhasználó játékosan tehet a környezetért és tippeket is kaphat az ökolábnyoma csökkentéséhez.

Pályázatok

A sikeres pályázók díjakat és támogatásokat nyerhetnek a fenntartható projektek megvalósításához és a környezeti nevelés előmozdításához.A programok listáját itt érheti el.

Versenyek

A versenyek listáját itt érheti el.
 • GyűjtsVelem időszaki használt elem-, mobiltelefon gyűjtő bajnokság

  Az 5 hetes verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek és mobiltelefonok iskolai begyűjtése és újrahasznosítása. A gyűjtött hulladékokért a diákok pontokat kapnak, amelyek a pontvelem.hu oldalon rögzítésre kerülnek. A folyamatosan frissülő toplista segítségével figyelemmel kísérhető a diákok gyűjtése és az iskolák helyezése.

Kiegészítő anyagok

 • BOOKR Kids

  A BOOKR Kids termékcsalád 2, ingyenesen letölthető, magyar nyelvű könyvtár-alkalmazást kínál a családoknak és iskoláknak.

 • NKP

  A Nemzeti Köznevelési Portál oktatóanyaginak gyűjteménye

OKTATÓCSOMAGOK

ALSÓ TAGOZATOSOK RÉSZÉRE

Másik korcsoport választása

Tematikus oktatócsomagjainkat különböző korosztályok számára dolgoztuk ki. Kérjük, a témaválasztás előtt határozza meg a korcsoportot.