YOUNG INNOVATORS PROGRAM 2022.

A Young Innovators, azaz Fiatal Innovátorok, az Európai Unió legnagyobb éghajlatváltozással foglalkozó szervezetének, az EIT Climate-KIC-nek a módszertana. A Young Innovators program egy kihívás alapú oktatási program, amely során a 12-18 éves diákok egy valós, klímaváltozáshoz kapcsolódó problémát oldanak meg 4-5 fős csapatokban. A program a klímaváltozással kapcsolatos kihívások rendszerszintű megoldása mellett kreatív gondolkodásra, valamint az innovációs képességeik használatára és fejlesztésére ösztönzi a fiatalokat.

Pályázati lehetőség pedagógusok számára a nemzetközi Young Innovators programban való aktív részvétellel

A Fenntarthatósági Témahét keretében pályázati lehetőséget hirdetünk 6-12. évfolyamon tanító pedagógusok számára a Young Innovators módszertan elsajátítása és pedagógiai programjának saját iskolában való megvalósítása céljából.

A pályázatot elnyerő pedagógusoknak az alábbi feltételeket kell teljesíteniük:

  • 1. Young Innovators 2 alkalmas módszertani tanárképzésen való részvétel.
  • 2. A pedagógiai program megvalósításáról szóló beszámoló beküldése.
  • 3. A Young Innovators záró workshopján való részvétel.

A Young Innovators módszertani online tanárképzése három délutánt ölel fel, a részvétel mindhárom alkalmon kötelező.

  • 1. alkalom: 2022. április 8. péntek, 15h-18h
  • 2. alkalom: 2022. április 11. hétfő, 15h-18h
  • 3. alkalom: 2022. május 27. péntek, 15h-16:30h

A részvételhez szükséges Zoom link a regisztrációt követően kerül megosztásra.

A pályázatra maximum 20 pedagógus jelentkezhet. Jelentkezni regisztráció útján lehet. A pedagógusok kiválasztása a jelentkezés sorrendje alapján történik. A kiválasztott pedagógusok a pályázati feltételek teljesítése után 30.000 Ft értékű vásárlási utalványban részesülnek. A jelentkezés feltétele: a pedagógus iskolája regisztrált a 2022. évi Fenntarthatósági Témahétre.

A módszertan oktatási segédanyagai innen letölthetők:

A regisztráció lezárult.

Roots&Shoots program 2021.

A Roots&Shoots természet- és környezetvédelmi hálózatot Dr. Jane Goodall hívta életre 1991-ben, Tanzániában. A R&S hálózatba tartozó öntevékeny fiatalok és idősebbek kisebb csoportokat alkotva tevékenykednek. Legyenek tagjai akár óvodások, akár egyetemisták vagy felnőttek, a cél, hogy felismerve a közvetlen környezetükben felmerülő környezetvédelmi, természetvédelmi vagy társadalmi problémákat, egy saját maguk által tervezett és véghezvitt programmal nyújtsanak segítséget a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is.

A programba való bekapcsolódáshoz nyújtottak segítséget a 2021. évi Fenntarthatósági Témahéten a Jane Goodall Intézet munkatársai, illetve a R&S projektek kidolgozását segítő eszköztár, amely lépésről-lépésre vezeti végig az újonnan alakult csoportot céljaik eléréséhez. A projektek kitalálásához, végrehajtásához szükséges személyes vagy online mediáció folyamatosan kérhető az rsh@janegoodall.hu e-mail címen keresztül.