Jane Goodall: A remény című film

A Fenntarthatósági Témahét keretében 1000 streaming vetítési lehetőséget tudunk biztosítani a Jane Goodall: A remény című film megtekintésére. A film levetítésére iskolai regisztráció szükséges! A film megtekintésére 2021. április 23-án magyar idő szerint 8:00 - 20:00 óra között lesz lehetőség.

A Remény című film a neves primatológus, Jane Goodall munkásságát mutatja be. Dr. Jane Goodall tudósként érkezett egy 1986-os konferenciára, és miután szembesült a csimpánzokat fenyegető veszély valós mértékével, aktivistává vált, ettől kezdve a csimpánzok megóvásáért dolgozott. A REMÉNY című film ezzel a kritikus átalakulással kezdődik, és Jane-t három évtizedes munkáján keresztül követi. Dr. Jane Goodall évente több mint 300 napot utazik, találkozik a zanzibári iskolás gyerekektől kezdve a Szilícium-völgy technikai óriásain át Harry hercegig, miközben bölcsesség és humor segítségével terjeszti a remény üzenetét.

Korhatár besorolás: 12 éves kor felett ajánlott
Hossz: 88 perc

Roots&Shoots program 2021.

A Roots&Shoots természet- és környezetvédelmi hálózatot Dr. Jane Goodall hívta életre 1991-ben, Tanzániában. A R&S hálózatba tartozó öntevékeny fiatalok és idősebbek kisebb csoportokat alkotva tevékenykednek. Legyenek tagjai akár óvodások, akár egyetemisták vagy felnőttek, a cél, hogy felismerve a közvetlen környezetükben felmerülő környezetvédelmi, természetvédelmi vagy társadalmi problémákat, egy saját maguk által tervezett és véghezvitt programmal nyújtsanak segítséget a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is.

A programba való bekapcsolódáshoz nyújtanak segítséget a Fenntarthatósági Témahét alatt a Jane Goodall Intézet munkatársai által, illetve a R&S projektek kidolgozását segítő eszköztár, amely lépésről-lépésre vezeti végig az újonnan alakult csoportot céljaik eléréséhez. A projektek kitalálásához, végrehajtásához szükséges személyes, vagy online mediáció kérhető az rsh@janegoodall.hu e-mail címen keresztül.

További részletek a Jane Goodall Intézet honlapján találhatók.

Pályázati lehetőség pedagógusok számára— a nemzetközi Young Innovators programban való aktív részvétellel

A Young Innovators az Európai Unió legnagyobb éghajlatváltozással foglalkozó szervezetének, az EIT Climate-KIC-nek a programja. A Young Innovators program egy kihívás alapú oktatási program, amely során a 12-18 éves diákok egy valós, klímaváltozáshoz kapcsolódó problémát oldanak meg 4-5 fős csapatokban. A program a klímaváltozással kapcsolatos kihívások rendszerszintű megoldása mellett kreatív gondolkodásra, valamint az innovációs képességeik használatára ösztönzi a fiatalokat.

A Fenntarthatósági Témahét keretében pályázati lehetőséget hirdetünk 6-12. évfolyamon tanító pedagógusok számára a Young Innovators módszertan elsajátítása és pedagógiai programjának saját iskolában való megvalósítása céljából.

A pályázatot elnyerő pedagógusoknak az alábbi feltételeket kell teljesíteniük:

  • 1. Young Innovators 3 alkalmas módszertani tanárképzésen való részvétel.
  • 2. A pedagógiai program megvalósításáról szóló beszámoló beküldése.
  • 3. A Young Innovators záró workshopján való részvétel.

A Young Innovators pályázati regisztráció lezárult. A Young Innovators tanári kézikönyve, és vizuális eszközei segédanyaggal letölthetőek mindenki számára.