A 2021. évi Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek. A megadott témákat három korosztály számára (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek segítségével ajánljuk feldolgozni.

A témák elmélyítésére online tanórákat ajánlunk a Fenntarthatósági Témahét idejére, 2021. április 19-23. között.

A mintaprojektek alapján a fenntarthatóság pedagógiájában jártasabb pedagógusok saját maguk is kidolgozhatják az aktuális tanév témáihoz kapcsolódó heti projekttervüket. Ezek mellett az előző évek óratervei és mintaprojektjei is választhatók.

A tananyagok kizárólag online, letölthető formában érhetők el a honlapról, azok nyomtatása helyben, az iskolában történik.

A felkészüléshez, az egyes témák feldolgozását segítő oktatócsomagok állnak a pedagógusok rendelkezésre, amelyek tartalmazzák az egyes kiemelt témához kapcsolódó óravázlatokat, mintaprojekteket, digitális alkalmazásokat, online tanórákat, versenyeket, pályázatokat, aktivitásokat.

ZÖLD GAZDASÁG

ZÖLD GAZDASÁG

oktatócsomag MEGNYITÁS
ZÖLD ERDŐ

ZÖLD ERDŐ

oktatócsomag MEGNYITÁS
FENNTARTHATÓ KÖZÖSSÉGEK

FENNTARTHATÓ KÖZÖSSÉGEK

oktatócsomag MEGNYITÁS

Az Országos Erdészeti Egyesület jóvoltából az erdő mint ökoszisztéma témában a következő szakmai háttéranyagok állnak a pedagógusok rendelkezésére, szabad felhasználásra:

A 2021. ÉVI FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT TEMATIKUS ÓRAVÁZLATAI, PROJEKTTERVEI

KORÁBBI ÉVEK ÓRATERVEI, MINTAPROJEKTJEI