KÁRPÁT-MEDENCEI
KÖZÉPISKOLAI VETÉLKEDŐ

2022-ben ismét megrendezésre kerül egy hazai és határon túli középiskolai csapat együttműködését szorgalmazó vetélkedő. A verseny részletei 2022. február 21-től lesznek elérhetők ezen a felületen.

2021. évi Nem térkép e táj vetélkedő

2021-ben, a fenntartható közösségek témában a Nem térkép e táj középiskolásoknak szóló határokon átívelő vetélkedő került meghirdetésre. A program stratégiai partnere és támogatója a Rákóczi Szövetség volt.

A vetélkedőn 3-5 fős csapatok vehettek részt felkészítő pedagógus támogatásával. A két csapat együttesen indult, az egyik csapat határon inneni-, a másik csapat egy határon túli iskola diákjaiból állt.

A csapatok feladata az volt, hogy saját lakóhelyükön felmérjék az épített, a természeti és a társadalmi környezet értékeit és az azokat fenyegető veszélyeket. A testvércsapatok ezután egy közös együttműködés, együttgondolkodás során kicserélték egymás tapasztalatait és megfogalmaztak egy reális cselekvési tervet. Az így készülő közös dokumentummal együtt pályázott a két csapat.

A döntő 2021 szeptemberében Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi táborban került megrendezésre egy 2 napos eseménysorozat keretében. A nyertesek értékes díjakban részesültek. A döntőről összefoglaló kisfilm készült: