Tavaszi GyűjtsVelem időszaki hulladékgyűjtő verseny

A PontVelem Okos Program minden évben hagyományosan a Fenntarthatósági Témahéthez igazodva hirdeti meg az országos GyűjtsVelem Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtési Versenyt magyarországi általános iskolák és diákjaik között. A hathetes verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek, mobiltelefonok és e-kütyük iskolai begyűjtése. A gyűjtött hulladékokért a diákok pontokat kapnak, amelyek rögzítésre kerülnek a www.pontvelem.hu oldalon. A weboldalon folyamatosan frissülő toplista segítségével figyelemmel kísérhető lesz a diákok gyűjtése és az iskolák helyezése. Mindkét hulladék kategóriában díjazzuk a legtöbbet gyűjtő iskolákat és a diákokat is.

A Tavaszi GyűjtsVelem időszaki hulladékgyűjtő verseny időtartama

A verseny 2021. április 19. –től 2021. május 31-én 12:00 óráig tart.

A verseny menete

  • 1.Amennyiben még nem tették, az iskola regisztráljon a PontVelem Okos Programba!
  • 2.A diákok az összegyűjtött használt elemeket, mobiltelefonokat és e-kütyüket hozzák be az iskolába!
  • 3.A gyűjtött hulladékokért kapott kuponkódokat rögzítsék a www.pontvelem.hu oldalon, ahol a folyamatosan frissülő toplista segítségével figyelemmel kísérhető a diákok gyűjtése és az iskolák helyezése!
  • 4.Az eredményhirdetést megelőzően a nyertes diákok iskolájánál, a FoReGo Kft. ellenőrzi a diákok által ténylegesen gyűjtött elemek, mobiltelefonok és e-kütyük mennyiségét, ezután elszállíttatja azokat.

További részletek

A verseny támogatói

Emberi Erőforrások Minisztériuma(használt elemgyűjtés) Innovációs és Technológiai Minisztérium (aktív iskolák) Telenor Magyarország (használt mobiltelefon és e-kütyü gyűjtés)

Nyeremények mindkét hulladék kategóriában külön-külön

A 10 legtöbb mobiltelefont és e-kütyüt, valamint a 10 legtöbb használt elemet gyűjtő általános iskolás diák részesül külön díjazásban.

  • 1.helyezett nyereménye Samsung Galaxy A51 MobiltelefonKártyafüggetlen, Dual SIM, 128GB, LTE, Fehér
  • 2.helyezett nyereménye Samsung Galaxy Tab A7 TabletOcta-Core processzorral, 10.4", 3 GB RAM, 32GB, Wi-Fi, Ezüst
  • 3.helyezett nyereménye Huawei P30 Lite MobiltelefonKártyafüggetlen, Dual SIM, 128GB, LTE, Éjfekete
  • 4.helyezett nyereménye Huawei MediaPad T5 Tablet 10.1"2GB RAM, 32GB, Wifi, Fekete
  • 5.helyezett nyereménye JBL FLIP 5 hordozható hangszóróBluetooth, Fekete
  • 6-10.helyezettek nyereménye JBL T510 BT BLK fejhallgatóBluetooth, Fekete

Iskolák díjazása

Minden megye legtöbb használt elemet gyűjtő iskolája, valamint minden megye legtöbb használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskolája 35 000 Ft alapítványi támogatásban részesül.

Összesítve 5 873 700 GyűjtőPontot gyűjtöttek a diákok és ezzel rengeteg hulladék kerül majd újrahasznosításra. A szelektív gyűjtés jóvoltából, a pontokból vásárolt facsemetékből Földünk 59 fával gazdagodik 2021 tavaszán.

Aktív iskolák részére meghirdetett verseny

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően, a legaktívabb, tehát a legtöbb használt elemet és használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskola egy osztálya, 2021. őszén ellátogathat egy elem újrahasznosító telepre. Az osztály létszám maximum 32 fő lehet.

2020. évi eredmények

A diákok összesen 2 483 200 pontot gyűjtöttek a használt mobiltelefonok és e-kütyük összegyűjtésével, ami azt jelenti, hogy 12 416 db mobiltelefon és e-kütyü gyűlt össze az időszak alatt. Ezek mellett 3 390 500 pontot gyűjtöttek a diákok a használt elemmel, ami azt jelenti, hogy elképesztő mennyiségű, azaz 33 905 kg elemet hasznosíthatunk újra.

Összesítve 5 873 700 GyűjtőPontot gyűjtöttek a diákok és ezzel rengeteg hulladék kerül majd újrahasznosításra. A szelektív gyűjtés jóvoltából, a pontokból vásárolt facsemetékből Földünk 59 fával gazdagodik 2021 tavaszán.