Időszaki Szelektív
Hulladékgyűjtési Verseny

A PontVelem Okos Program minden évben hagyományosan a Fenntarthatósági Témahéthez igazodva hirdeti meg az országos GyűjtsVelem Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtési Versenyt magyarországi általános iskolák és diákjaik között.

A 2022-es tavaszi időszaki verseny 2022. április 25-től május 25-ig tart.

A többhetes verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek és mobiltelefonok iskolai begyűjtése. A gyűjtött hulladékokért a diákok pontokat kapnak, amelyek a weboldalon rögzítésre kerülnek. A folyamatosan frissülő toplista segítségével figyelemmel kísérhető a diákok gyűjtése és az iskolák helyezése.

A verseny támogatói

Belügyminisztérium Kék Bolygó Alapítvány Yettel Magyarország Zrt.

A témában készült óravázlatok

Hová viszed az energiát?

Mobil-élet

GyűjtsVelem Olajat! Használt Háztartási Sütőolaj Gyűjtés

A Fenntarthatósági Témahéttől, a tanév végéig, azaz 2022. június 15-ig jelentkezhetnek az iskolák a PET palackos GyűjtsVelem Olajat! Programra! Megéri csatlakozni! A programban minden liter használt sütőolaj után 40 pontot kap a diák, valamint 25 pontot, vagy forintot kaphat az iskola alapítványa is.

Jelentkezzen mihamarabb, ne maradjon le a lehetőségről, az első 500 iskola jelentkezését tudjuk elfogadni ebben az évben.

Gondolta volna, hogy egyetlen csepp használt étolaj 1000 liter élővizet is elszennyezhet? A GyűjtsVelem Olajat! használt olajgyűjtést jelenleg 20 iskolában teszteljük és amellett, hogy óvja környezetünket, roppant egyszerű, higiénikus és igen felhasználóbarát megoldást kínál!