Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtési Verseny

A PontVelem Okos Program minden évben hagyományosan a Fenntarthatósági Témahéthez igazodva hirdeti meg Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtési Versenyt. A hathetes verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek, mobiltelefonok és e-kütyük iskolai begyűjtése. A gyűjtött hulladékokért a diákok pontokat kapnak, amelyek rögzítésre kerülnek a www.pontvelem.hu oldalon. A weboldalon folyamatosan frissülő toplista segítségével figyelemmel kísérhető a diákok gyűjtése és az iskolák helyezése.

A 2021. évi szelektív hulladék gyűjtési verseny 2021. március 21-től május 16-ig tart.

A verseny menete

1. A diákok az összegyűjtött használt elemeket, mobiltelefonokat és e-kütyüket hozzák be az iskolába!2. A gyűjtött hulladékokért kapott kuponkódokat rögzítsék a www.pontvelem.hu oldalon, ahol a folyamatosan frissülő toplista segítségével figyelemmel kísérhető a diákok gyűjtése és az iskolák helyezése!3. Az eredményhirdetést megelőzően a nyertes diákok iskolájánál, a FoReGo Kft. ellenőrzi a diákok által ténylegesen gyűjtött elemek, mobiltelefonok és e-kütyük mennyiségét, ezután elszállíttatja azokat.

2020. évi eredmények

A diákok összesen 2 483 200 pontot gyűjtöttek a használt mobiltelefonok és e-kütyük összegyűjtésével, ami azt jelenti, hogy 12 416 db mobiltelefon és e-kütyü gyűlt össze az időszak alatt. Ezek mellett 3 390 500 pontot gyűjtöttek a diákok a használt elemmel, ami azt jelenti, hogy elképesztő mennyiségű, azaz 33 905 kg elemet hasznosíthatunk újra.
Összesítve 5 873 700 GyűjtőPontot gyűjtöttek a diákok és ezzel rengeteg hulladék kerül majd újrahasznosításra. A szelektív gyűjtés jóvoltából, a pontokból vásárolt facsemetékből Földünk 59 fával gazdagodik 2021 tavaszán.