Faültetési program

Az Agrárminisztérium támogatásával minden magyarországi iskolának, amelyik regisztrált a 2020. évi Fenntarthatósági Témahétre, lehetősége van faültetéshez 1 db facsemetét igényelni.

FACSEMETE-IGÉNYLÉS
Legkésőbb 2020. április 3-ig (péntek) lehet facsemetét kérni. A facsemete a beérkezett igény és a kiválasztott ültetési időpont alapján kerül kiszállításra az iskolába. A facsemeték korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért érdemes mihamarabb igényelni!
FACSEMETE-IGÉNYLÉS
FACSEMETE SZÁLLÍTÁSA
A facsemetét az iskola közelében lévő nemzeti park igazgatóság és a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ szakemberei fogják térítésmentesen eljuttatni az iskolába.
ÜLTETÉS IDEJE
A facsemeték előnevelt, szabadgyökerű tájfajták, őshonos erdőalkotó fafajok (magyar kőris) és gyümölcsfák. Elültetésüket a kézhezvétel időpontjához képest néhány napon belül meg kell oldani. A faültetés várhatóan 2020. őszén fog megvalósulni.
ÜLTETÉS HELYE
Az ültetés helyének az iskolaudvart, az iskolakertet vagy az iskola közvetlen közelében lévő területet javasoljuk. Az ültetés előtt mindképpen tanácsos egyeztetni a helyi illetékesekkel (iskola fenntartója, főkertész, polgármester) és azokkal, akik a nyári szünetben a facsemete gondozását, locsolását vállalják.
OKTATÓCSOMAG
A facsemete gondozására, fejlődésének nyomon követésére készített online oktatócsomag innen letölthető. OKTATÓCSOMAG A FAÜLTETÉSHEZ

"Mi nyílik a kertemben?" a WWF Magyarország letölthető kiadványa:
MI NYÍLIK A KERTEMBEN?

FACSEMETE-IGÉNYLÉS ŰRLAP

A facsemete igénylés lezárult. A faültetés várhatóan 2020 őszén fog megvalósulni a beérkezett igények alapján.